0592 35 40 54 Ma - Vr 09:00 - 17:00 A.H.G. Fokkerstraat 16, Assen

Kinderen bij de tandarts

Maak kennis met 'Gewoon Gaaf'

Dankzij onze nieuwe aanpak krijgen gaatjes en tandvleesproblemen geen kans!

Wat is het ‘Gewoon Gaaf’-programma van het Ivoren Kruis, dat de gezinstandarts van Assen toepast? Ons preventieve behandelprogramma ‘Gewoon Gaaf’ maakt ouders, en kinderen, op een speelse manier zichtbaar hoe een gebit gezond blijft. Geef gaatjes en tandvleesproblemen geen kans! In samenwerking met het Ivoren Kruis leggen wij de nadruk op preventieve mondhygiënische behandeling, zodat curatieve behandeling kan worden voorkomen. Er zijn gerichte behandelplannen ontwikkeld voor vier verschillende leeftijdsklassen:

  • 0 – 2 jaar (doorbraak van de eerste tandjes)
  • 2 – 5 jaar
  • 6 – 10 jaar
  • 10 – 18 jaar
Mondzorgpraktijk-fokkerstraat-tandheelkunde-voor-kinderen-Imane-glimlach

De programma’s, gericht op een gezond gebit voor kinderen, zijn afgestemd op de tandproblemen per leeftijdscategorie en hebben tot doel gaatjes, tanderosie, tandplak en tandvleesproblemen te voorkomen. Hierdoor wordt er actie ondernomen, waardoor behandelen achteraf vaak niet nodig is. Dit scheelt niet alleen in tandartsbezoeken, maar ook zeker in de kosten.

Maak een afspraak

Heeft u interesse in één van onze tandheelkundige behandelingen of wilt u meer weten over onze praktijk? Meld u direct aan voor uw eerste consult. Tot snel!

0592 – 35 40 54
praktijk@mondzorgfokkerstraat.nl


Met ons ‘Gewoon Gaaf’-programma leren wij kinderen zelf hoe belangrijk een gezond gebit behouden is

Wat is onze werkwijze met kinderen?

Als ouder wilt u uiteraard het beste voor uw kind, met name op het gebied van gezondheid. Het is erg belangrijk om kinderen het gevoel te geven, dat zij zich in een vertrouwde omgeving bevinden. Het is verstandig uw kind al op jonge leeftijd te laten kennismaken met de tandarts, zodat het een normale handeling wordt. We raden aan om zo rond de 2 jaar hiermee te starten. Neem uw kind mee bij uw eigen periodieke controlemomenten bij de tandarts. Op die manier raakt uw kind vertrouwd met de omgeving en de behandelaar.

Kom een keertje wennen

Vervolgens kan er een afspraak worden gemaakt voor een controle of een sessie om te wennen. Bij een wen-sessie zal de behandelaar zich voornamelijk bezighouden met het leren kennen van uw zoon of dochter. Uw kind kan aftasten en de omgeving in zich opnemen, voordat er daadwerkelijk in de mond gekeken wordt. Gaat dit goed? Dan kunnen er langzaamaan stappen worden gezet naar een volledige controle of behandeling, indien nodig. We zijn niet vergelijkbaar met andere reguliere tandartsen in Assen, want we investeren veel tijd en aandacht in de patiënt en het opbouwen van een goede relatie.

tandheelkunde-kinderen-aanmelden-fokkerstraat-mondzorgpraktijk-tandarts-orthodontie-spoeddienst-assen-bellen-afspraak-gewoon-gaaf-page-title-bg
“Het knuffelbeestje van uw kind heeft ook een plaats op onze tandartsstoel!”
Wat is de kindvriendelijke tandarts in Assen?

Veel kinderen vinden het eng om naar de tandarts te gaan en sommigen ontwikkelen hier zelfs een angst voor. Dit kan komen door verhalen over ervaringen van hun ouders of andere kinderen, maar ook door een nare ervaring die zij zelf hebben meegemaakt. Onze kindvriendelijke tandarts is ervaren in het omgaan met vervelende ervaringen en het vertrouwen van uw kind te winnen. De zorgverlener maakt duidelijke afspraken met uw kind en praat uw kind stapsgewijs door de afspraak heen; in begrijpelijke taal. Aan het eind van de behandeling bespreken ze samen hoe het is verlopen en wat ze de volgende keer gaan doen.

Wat maakt ons uniek?

De kindvriendelijke tandarts in Assen voert in principe dezelfde behandelingen uit als de reguliere tandarts, maar richt zich daarnaast op het wen-proces, poetslessen en de beleving van het kind.

Maak vrijblijvend een afspraak om onze kindvriendelijke tandartspraktijk in Assen te bezoeken. U kunt dan zelf beoordelen hoe wij met kinderen omgaan en hoe dit voor uw gezin iets kan betekenen