0592 35 40 54 Ma - Vr 09:00 - 17:00 A.H.G. Fokkerstraat 16, Assen

Wortelkanaalbehandeling

Onderneem actie, voordat uw kaakbot wordt aangetast

Wat is een wortelkanaalbehandeling?

Dit is een vraag die een groot aantal van onze patiënten stelt. Als de zenuw van een gebit, door tandbederf, is gaan irriteren, of u heeft een lekkende vulling, dan heeft u last van een ontstoken wortelkanaal. Endodontologie, de officiële term voor een wortelkanaalbehandeling, biedt dan uitkomst. De wortels van ons gebit hebben een belangrijke functie. Ze verbergen zich onder het tandvlees en zorgen ervoor dat de tanden niet verplaatsen. Eén wortel bestaat uit meerdere wortelkanalen, die vervolgens weer uit zenuwvezels en bloedvaatjes bestaan. Tijdens de behandeling, die de tandarts in Assen uitvoert, reinigt hij het wortelkanaal. Het is belangrijk dat u direct actie onderneemt bij pijnklachten, zodat de ontsteking zich niet uitbreidt naar het kaakbot. Heeft u een angst voor de tandarts? Wij zijn gespecialiseerd in angstklachten, dus bel ons gerust voor meer informatie!

Hoe ziet een wortelkanaalbehandeling eruit?

De tandarts begint met het vaststellen van de locatie van het ontstoken wortelkanaal. Dit gebeurt door onderzoek in de mond, maar ook door het maken van röntgenfoto’s. Als de exacte locatie in kaart is gebracht dan krijgt u een lokale verdoving. De tandarts benadert het ontstoken weefsel van bovenaf. Het ontstoken weefsel wordt verwijderd en door middel van kleine vijltjes en desinfecterende vloeistof, wordt het gehele kanaal gereinigd. De lege wortelkanalen worden dichtgemaakt en de desbetreffende kies, of tand, wordt gevuld. Na enkele uren werkt de verdoving uit en kan uw gebit weer lange tijd mee. In sommige gevallen dient u nog een keer terug te komen voor een vervolgbehandeling.

wortelkanaal-behandeling-aanmelden-fokkerstraat-mondzorgpraktijk-tandarts-orthodontie-spoeddienst-assen-bellen-afspraak-gewoon-gaaf-page-title-bg

Maak een afspraak

Heeft u interesse in één van onze tandheelkundige behandelingen of wilt u meer weten over onze moderne praktijk? Meld u direct aan voor uw eerste consult. Tot snel!

0592 – 35 40 54
praktijk@mondzorgfokkerstraat.nl


Mondzorgpraktijk-Fokkerstraat-Assen-wortelkanaal-Assen-behandeling-mondhygiëne

Wat kost een behandeling in Assen?

De kosten worden in het consult besproken aan de hand van de begroting, waardoor u op de hoogte bent van de te verwachten bedragen. Voor meer informatie over mogelijke vergoedingen adviseren wij u uw tandartsverzekering te raadplegen. Mocht u desondanks met vragen blijven zitten? Neem dan contact op met onze receptie voor meer informatie. Wij geven u graag meer informatie over het ontstaan van de klachten, de behandelingen en preventieve maatregelen.