0592 35 40 54 Ma - Vr 09:00 - 17:00 A.H.G. Fokkerstraat 16, Assen

Orthodontie

Kies voor een stralende lach

Voor wie is orthodontie geschikt?

Een lach met mooie rechte tanden zorgt voor een open, vriendelijke uitstraling. Dit geldt voor iedereen op elke leeftijd, dus voor kinderen en volwassenen, maar dit is niet de enige reden om voor een beugel te gaan. Rechte tanden reinigt u beter dan scheve tanden, waardoor gaatjes, tandvleesziekten en uitval van de tanden wordt voorkomen. Een recht gebit is daarnaast ook belangrijk voor een goede kauwfunctie. Staan tanden en kiezen niet recht op elkaar, dan kunnen de tanden het tandvlees en het gehemelte beschadigen, wat voor ernstige pijn kan zorgen. Tenslotte zijn gezonde, rechte tanden van belang voor een goede spraak. Heeft u een beugel nodig om één van bovenstaande redenen?

Dan is het belangrijk om u te laten adviseren door een tandarts die zich heeft toegelegd op orthodontie, zoals bij ons: orthodontie in Assen. Tijdens uw consult kijken we naar de huidige stand van zaken en het uiteindelijke doel. Soms is er een rechtlijnig plan, maar in andere gevallen zijn er verschillende behandelingen mogelijk.

Mondzorgpraktijk-Fokkerstraat-assen-orthodontie

Samen met de tandarts voor orthodontie besluit u welke route u het meest aanspreekt, waarna we direct kunnen beginnen. Dit is uw reis naar een stralende lach!

Maak een afspraak

Heeft u interesse in één van onze tandheelkundige behandelingen of wilt u meer weten over onze praktijk? Meld u direct aan voor uw eerste consult. Tot snel!

0592 – 35 40 54
praktijk@mondzorgfokkerstraat.nl


Hoe kunnen we spraakproblemen oplossen met een beugel en logopedie?

Bij Mondzorgpraktijk Fokkerstraat is het mogelijk spraakproblemen te verhelpen in combinatie met een beugeltraject. We hebben al vele kinderen kunnen helpen met het verbeteren van hun spraak, door het rechtzetten van de tanden te combineren met bezoekjes aan een logopedist. Wanneer praten, eten en drinken niet gaat zoals het zou moeten, dan kun u terecht bij een logopedist. Zij houdt zich bezig met het behandelen van communicatieve afwijkingen, door afwijkingen in taal, spraak, stem, slikken en het gehoor. De mond speelt een grote rol bij het ontwikkelen, onderhouden en herstellen van de communicatie.

Oorzaak vinden

Heeft u een afspraak gemaakt bij de logopedist? Er wordt eerst gekeken naar de oorzaak van het probleem en de ernst van de situatie. Communicatieproblemen kunnen verschillende oorzaken hebben, zoals aanleg of het doormaken van een groeifase. De logopedist kijkt naar de invloed van het probleem op uw leven. Aan de hand van de bevindingen zal er een behandelplan worden opgesteld wat uitvoerig met u wordt besproken. Dit alles wordt vergoed vanuit de basisverzekering!

orthodontie-kinderen-behandeling-aanmelden-fokkerstraat-mondzorgpraktijk-tandarts-orthodontie-spoeddienst-assen-bellen-afspraak-brackets-beugel-page-title-bg | beugelproblemen

Wat is een beugel voor kinderen?

Dit vakgebied houdt zich bezig met het verbeteren, en in stand houden, van de optimale stand van het gebit. Hierbij moet u denken aan esthetiek, maar ook aan functie. Een recht gebit is niet alleen vele malen mooier, maar soms ook beter voor de gezondheid. Bij de afdeling orthodontie binnen onze familiepraktijk in Assen hebben we een sterk team voor u klaar staan. We hebben jarenlang ervaring met diverse beugels en beugeltechnieken. Het rechtzetten van de tanden doen we voornamelijk bij kinderen in de puberteit, maar ook op latere leeftijd kunnen wij u behandelen. Wanneer tanden niet goed kunnen worden schoongehouden, doordat ze te scheef staan, dan zullen gaatjes en tandvleesontstekingen eerder vrij spel krijgen. Een beugelbehandeling kan deze klachten verhelpen en voorkomen. 

Wil uw kind liever een onzichtbare beugel?

Er zijn verschillende soorten beugels, maar gemiddeld moet een beugel wel tot 2 jaar in de mond blijven. Dit proces valt natuurlijk erg op, waardoor de drager, met name in de puberteit, erg onzeker kan worden. Er is een alternatief: de onzichtbare beugel. Dit model is uitneembaar en transparant, zodat de tanden worden gecorrigeerd zonder dat het opvalt.