0592 35 40 54 Ma - Vr 09:00 - 17:00 A.H.G. Fokkerstraat 16, Assen

Orthodontie voor kinderen

Een pijnloze behandeling met veel resultaat

Voor de behandeling

U maakt een afspraak voor uw kind bij Mondzorgpraktijk Fokkerstraat in Assen, omdat hij of zij wellicht een beugel nodig heeft.

Het eerste consult

De eerst afspraak bij de tandarts voor orthodontie is het eerste consult voor uw zoon of dochter. Tijdens dit bezoek luistert de tandarts voor orthodontie naar de wensen en vragen, zodat er een duidelijk beeld van de patiënt ontstaat. Tevens worden het gezicht en gebit klinisch beoordeeld. De tandarts bepaalt dan of er een orthodontie-behandeling nodig is en of dit het juiste moment is om te starten. Soms wordt er aanbevolen om nog even te wachten, vanwege de wisseling. Het is echter niet altijd zo dat uw kind moet zijn uitgewisseld, voordat er gestart kan worden met het beugelproces.

orthodontie-kinderen-behandeling-aanmelden-fokkerstraat-mondzorgpraktijk-tandarts-orthodontie-spoeddienst-assen-bellen-afspraak-brackets-beugel-page-title-bg | beugelproblemen

Maak een afspraak

Heeft u interesse in één van onze tandheelkundige behandelingen of wilt u meer weten over onze praktijk? Meld u direct aan voor uw eerste consult. Tot snel!

0592 – 35 40 54
praktijk@mondzorgfokkerstraat.nl


Uitgebreid onderzoek

Als tijdens het eerste consult wordt vastgesteld dat een orthodontie-behandeling noodzakelijk is, dan wordt er een vervolgafspraak ingepland. De specialist gaat tijdens de nieuwe afspraak informatie verzamelen over uw kind en het gebit, die benodigd is voor het opstellen van een behandelplan. Dit uitgebreide onderzoek bestaat niet alleen uit het doornemen van een vragenlijst. Er worden ook foto’s gemaakt van de tanden en het gezicht en röntgenfoto’s: een overzichtsfoto en een röntgenfoto van de zijkant van het gezicht. Tot slot worden er ook nog gebitsafdrukken gemaakt. 

Het behandelplan

Na een uitgebreid onderzoek wordt er een nieuwe afspraak ingepland. De tandarts voor orthodontie heeft de foto’s en modellen beoordeeld en aan de hand daarvan een behandelplan opgesteld. Tijdens dit consult krijgt u een gespecificeerde begroting en een inschatting van de behandelingsduur mee naar huis. Daarnaast worden de risico’s, eventuele beperkingen of alternatieve behandelingen besproken. U kunt hier, samen met uw zoon of dochter, al uw wensen en twijfels bespreken. Mocht u akkoord gaan met het voorstel dan wordt er een afspraak ingepland om de beugel te plaatsen.

“Leer kinderen hun tanden beter te verzorgen voor een langdurig gezond gebit”

Controles en nabehandeling

Gemiddeld komt uw kind iedere 4 weken voor een controle naar de praktijk. De tandarts voor orthodontie bekijkt de vorderingen en stelt de beugel bij. Het is van belang dat alle instructies nauwkeurig worden opgevolgd! Is de behandeling in de laatste fase, omdat de tanden en kiezen in de juiste positie staan? Dan is het tijd om de beugel te verwijderen en de retentiedraad, een spalk in de vorm van een metalen draad, achter de tanden te plaatsen. De tandarts bepaalt wanneer, en of, deze spalk verwijderd kan worden. 

 

Iets mis met de beugel?

Is er een spalk losgekomen dan dient uw kind direct een afspraak maken om deze te repareren. Als dit niet tijdig gebeurt dan is er een grote kans dat de tanden verplaatsen. In veel gevallen wordt er, naast de spalk, een nachtbeugel aangemeten. In het beginstadium dient deze iedere nacht gedragen te worden. Meestal wordt dit na een jaar afgebouwd naar één nacht per week, tenzij deze strak komt te zitten, want dan moet de beugel weer vaker gedragen worden. Het eindresultaat, de spalken en de nachtbeugel worden regelmatig gecontroleerd; 6 weken, 3 maanden, 6 maanden en een jaar na de behandeling dient uw kind terug te komen voor controle. Soms zit de spalk los, terwijl dit niet wordt opgemerkt, dus het is erg belangrijk om deze afspraken wél in te plannen.

orthodontie-kinderen-behandeling-aanmelden-fokkerstraat-mondzorgpraktijk-tandarts-orthodontie-spoeddienst-assen-bellen-afspraak-brackets-beugel-page-title-bg