0592 35 40 54 Ma - Vr 09:00 - 17:00 A.H.G. Fokkerstraat 16, Assen
Wij nodigen u uit voor een controle en adviseren u graag,
zodat u de juiste keuze kunt maken qua verzekeringen van 2023
Is een tandartsverzekering echt nodig?

Het is nuttig om een tandartsverzekering af te sluiten als u de verwachte kosten voor de tandarts niet zelf denkt te kunnen betalen.

In sommige gevallen heeft u misschien geen aanvullende (meer) tandartsverzekering nodig.
Heeft u een gezond gebit, dan betaalt u met een tandverzekering misschien meer premie dan u vergoed krijgt.

Kom niet voor verrassingen te staan

Met het 4-stappenplan controleert u of u een aanvullende zorgverzekering met dekking voor tandartskosten nodig hebt.

 1. Overleg met uw tandarts
  Het is slim om met de tandarts te overleggen over de verwachte tandartskosten.
  Als u weet welke kosten u kunt verwachten kunt u kijken wat goedkoper is, zelf de rekeningen betalen of verzekeren.
 2. Vergelijk zorgverzekeringen
  Met het advies van de tandarts kunt u verschillende zorgverzekeringen vergelijken en aangeven welk bedrag u wilt verzekeren en tegen welk vergoedingspercentage.
  (Niet alle verzekeraars zijn opgenomen in de resultaten van de vergelijkings-sites.)
  U kunt een verzekeraar vragen wat hij vergoedt op basis van een offerte van de tandarts. Dit voorkomt verrassingen achteraf, want niet alle verzekeraars gebruiken voor alle codes dezelfde vergoeding. De goedkoopste tandartsverzekering hoeft niet de beste dekking te hebben.
 3. Maak een rekensom
  Tel de kosten van de premie en de kosten die u (eventueel) niet vergoed krijgt bij elkaar op.
 4. Kies uw verzekeraar
  Let bij de keus van de tandartsverzekering op de acceptatievoorwaarden van de verzekering. Vooral de duurdere verzekeringen stellen vaak voorwaarden aan de acceptatie van nieuwe verzekerden.

Maak nu een afspraak

Wij nodigen u uit voor een controle* en adviseren u graag zodat u de juiste keuze kunt maken qua verzekeringen van 2023. Het advies van uw tandarts is de 1e stap om een keuze te kunnen maken tussen wel of niet aanvullend te verzekeren voor mondzorg in het aankomend jaar.

0592 – 354 054

Wij werken volgens de tarieven van de NzA

*Heeft u in 2022 een aanvullende tandartsverzekering?
Dan kunt u nu wellicht nog gebruik maken van uw ongebruikte budget.

Een aantal zaken om rekening mee te houden.

Vergoedingen mondzorg uit het basispakket

 • Kinderen en jongeren
  Kinderen tot 18 jaar zijn via de basisverzekering verzekerd voor de meeste tandartskosten en daardoor zijn de behandelingen voor een groot deel gratis.
  Orthodontie zit niet in het basispakket. U kunt hiervoor een aanvullende verzekering afsluiten.
 • Volwassenen
  Voor volwassenen valt tandartszorg meestal buiten het basispakket. In sommige gevallen worden tandartskosten wel vergoed vanuit de basisverzekering.
  Onder andere de meeste kosten voor de kaakchirurg en een uitneembaar kunstgebit voor de boven- en/of onderkaak. Hierbij geldt een eigen bijdrage van 25%.

Afsluiten nieuwe verzekering

 • Wilt u een tandartsverzekering afsluiten bij een nieuwe verzekeraar? Doe dit dan uiterlijk op 31 december, dan zegt uw nieuwe verzekeraar uw oude verzekering op.
 • Heeft u zelf uw lopende verzekering opgezegd? Dan kunt u tot en met 31 januari een nieuwe zorgverzekering afsluiten bij een nieuwe verzekeraar, dus ook een tandartsverzekering. Deze nieuwe verzekering gaat dan in vanaf 1 januari. Met terugwerkende kracht dus.
 • Blijft u bij uw huidige verzekeraar? Dan kunt u uw tandartsverzekering ook het beste uiterlijk 31 december afsluiten. Bij sommige verzekeraars kunt u in januari nog aanpassingen doen in de aanvullende verzekering.
 • Wilt u een tandartsverzekering afsluiten waarvoor medische acceptatie geldt? Dan is het verstandig om met de aanvraag niet tot het laatste moment te wachten. Het kan namelijk best even duren voor u geaccepteerd bent of misschien word u afgewezen.